Balaban ile Çalıkuşu, son günlerde Sanayi Sitesi esnafının rahatız olduğu bazı şikayetlerin başgösterdiğini dile getirerek çok sayıda esnafın bu rahatsız edici durumları kooperatiflerine bildirdiğini açıkladı.

Sitenin sorunlarının kooperatif yönetimince gerekli mercilere iletildiğini belirterek tüm esnafın ilgili kurumların ekiplerine yaptıkları çalışmalarda gerekli yardımı yapacağına inandığını belirten Balaban ile Çalıkuşu, yaptıkları yazılı açıklamada kendilerine iletilen sorunları şu şekilde sıraladı:

“1.Daha önce sanayi sitemiz içerisinde cirit atan , ortada ne görüyorlarsa alıp götüren at arabaları sıkı yapılan denetimler sonucu ortadan kalkmıştı. Şimdi yine bu arabalar yeniden sanayide görülmeye başlamışlardır.

2.At arabalarından sonra ortaya çıkan pkap, motosiklet, kamyonetlerle kağıt toplama, teneke, hurda malzemeleri toplamaya başladılar. Bunlarda şimdi at arabaları ile birlikte ekseriyetle sabah saat 5-6 saatlerinde şirket halinde beraber çalışıyorlar. Gündüz ise ekseriyetle pkap, kamyonet ve römorklu motosikletler toplama işi yapmaktadırlar. Bu toplamlarda hurdayı toparlarken çalışan kullanılan iş yerinin önündeki ve içerideki malzemeleride aldıkları ve çaldıkları görülmektedir.

3.Son günlerde bu ne hikmetse esnafımızda bir köpek besleme ve bulundurma hastalığı başlamıştır. Bu köpekleri bazı esnaf bağlı tutarken, bazı esnafımız serbest başı boş bulundurmaktadırlar. Bu da sanayide çalışan gerek bayanların, gerekse erkeklerin sabah işe gelirken köpek istilasına uğradıkları görülmüştür. Köpek besleyen esnafımızın bu başı boş bıraktıkları köpekleri de bağlamalarını rica ederiz.

4.Sanayi sitemizde belediye yaptırmış olduğumuz kamelyalarda gece saat 10-11 den sonra bazı kişilerce amaç dışında pis işler yapıldığı tesbit edilmiştir. Kamelyaların etrafında ve spor alanlarında insan ve hayvan pislikleri, kömür külü vs. olduğu görülmektedir.

5.Her cumartesi-Pazar günleri belediyemiz temizlik işleri ekipleri ve park bahçeler müdürlüğümüze bağlı ekipler yoğun bir çalışma yapmaktadırlar. Yine bu ekiplere paralel olarak Zabıta Müdürlüğü fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yine mükemmel bir çalışma yapmaktadır. Esnaf arkadaşların bu çalışan ekiplere gerekli yardımın yapılmasını rica ederiz”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim