Ebru, baskı, resim atölyeleri başarıyla çalışmalarını sürdürürken, Ankara’nın çeşitli okullarından gelen öğrenciler, Hitit uygarlığını ve Çorum’u tanıyorlar. Yine, engelli öğrencilerin katıldığı atölye çalışmaları ayrı bir anlam taşıyor.

Ankara Üniversitesi’nden Prof.Dr. Tunç Sipahi, Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Andreas Schachner’in konuşmacı olarak katıldığı “Hititlerde Sanat ve Kadın” paneli, olağanüstü ilgi gördü. Bu panelin onur konuğu ise, dünyaca ünlü ressam, minyatür sanatçısı Günseli Kato idi.

Bilindiği gibi, M.Ö. 13. Yüzyılda Hitit Kralı III. Hattuşili ile Mısır Firavunu II. Ramses arasında imzalanan “insanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması” Kadeş’te, Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın da imzası bulunuyor. Dolayısıyla bu antlaşma “kadın-erkek eşitliğinin ilk tarihsel belgesi” olarak da kabul ediliyor.

Doğal olarak, “Hititlerde Sanat ve Kadın” teması, Kadeş Barış Antlaşması’nın bu özelliğini de akla getiriyor. ÇORUM HABER’in hep savunageldiği gibi, Çorum, dünya yüzünde “barış kenti” unvanını en fazla hak eden, “kültür ve sanat kenti”, “kadın haklarına saygı ve hoşgörü kenti” olmaya layık bir kent.

“Hititlerde Sanat ve Kadın” panelinin ardından (soldan sağa) Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, Ankara Üniversitesi’nden Prof.Dr. Tunç Sipahi, Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Andreas Schachner ve Prof.Dr. Tayfun Yıldırım.


Günseli Kato, izleyicilere hitap ederken…

Prof.Dr. Tunç Sipahi, Prof. Dr. Andreas Schachner ve Prof.Dr. Tayfun Yıldırım, Vakıf yöneticileriyle…

Alper Bilan, Günseli Kato’ya şükran plaketini verirken…

Üstte Prof.Dr. Tunç Sipahi, altta Prof. Dr. Andreas Schachner plaketini alırken…

Panelistler bir grup izleyici ile…

Vakıf Başkanı Alper Bilan, Günseli Kato ve bir grup katılımcı ile…

“Hititlerde Sanat ve Kadın” konulu panel, salonu hıncahınç dolduran son derece ilgili bir seyirci kitlesi tarafından izlendi.

Hitit figürleri baskısı…

Gençler, atölye çalışmalarında kendi eserlerini ürettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim