Kısa adı ÇEKVA olan Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi üyelerinin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde katıldıkları resim kursu sona erdi.
Resim Öğretmeni Rukiye Özdemir rehberliğinde yürütülen 6 aylık kurs dönemi sonunda ortaya çıkarılan eserler Cumartesi günü Çorum Park’ta düzenlenen bir sergiyle görücüye çıkarıldı.
Cumartesi günü saat 14:00’de gerçekleştirilen serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi Başkanı Turhan Candan, ÇEKVA İl Temsilcisi Ahmet Güngör ve Özel Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail Tuncel başta olmak üzere bazı kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan açılış öncesi yaptığı selâmlama konuşmasında sanatın toplumsal huzura katkı sağladığını belirterek, “Sanat, hayatın gülümseyen yanıdır. Ne kadar fazla sanatsal etkinlik düzenlenirse, hayattaki gülümsemeyi o kadar artırabiliriz. Bu tür sanatsal faaliyetler öncelikli olarak sanatçıya, devamında sanatçının çevresine huzur veriyor. Daha sonra ise bu huzur halkası tüm toplumu kapsıyor.” diye konuştu.
Sergiye katkı sağlayan öğretmen, kursiyer ve diğer paydaşlara teşekkür eden Turhan Candan daha sonra serginin açılış kurdelesini Ahmet Güngör ve İsmail Tuncel’le birlikte kesti.
Daha sonra beraberindekilerle sergiyi gezen Turhan Candan, kursiyerlerden ortaya çıkardıkları eserler hakkında bilgi aldı.
13-65 yaş arasındaki 30 kursiyerin 42 yağlıboya eserinin yer aldığı Çorum Park’taki açık hava sergisi akşam saatlerine kadar açık kaldı.



“Sanat Galerisi açılışa hazır”
Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Park’ta kurulan yeni sanat galerisinin önümüzde günlerde hizmete sokulacağını bildirdi.
ÇORUM HABER’in yeni sanat galerisinin son durumu hakkındaki sorusu üzerine Turhan Candan, “Aslında galerimizin açılması, 35. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında gündeme alınmıştı. Ancak Festival’deki kutlama etkinliklerinin iptal edilmesi nedeniyle galerinin açılışı da ileriki bir tarihe bırakıldı. Yeni sanat galerimizi en kısa sürede güzel bir sergiyle Çorum halkının hizmetine sokacağız.” ifadelerini kullandı.



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim