Geçtiğimiz gün ÇEKVA Çorum Şubesi’nde Muzaffer Gündoğar yönetiminde yapılan Sanat Dostları Toplantısı’nda ise ÇORUM HABER’in aylık olarak okurlarıyla buluşturduğu ve alanında ülke çapında da etkin bir konuma sahip olan kültür-sanat dergisi YAZILIKAYA ekimiz ele alındı.

İstanbul’da faaliyet gösteren ve hemşehrimiz Yusuf Ziya Leblebici’nin de içerisinde aktif olarak görev aldığı Kardelen Şiir ve Müzik Grubu tarafından organize edilen “Yaşayan Değerlerimiz” programı kapsamında ÇORUM HABER’in Kültür Sanat Eki YAZILIKAYA’ya “Sanat Dergisi Onur Ödülü’ verilmesinin ele alındığı toplantı yine ilimizde sanata ve kültüre gönül verenleri biraraya getirdi.

Yazılıkaya Yayın Kurulu üyesi Bahri Güven’in ekimizin ödül almasının mutluluğunu paylaştığı yine aynı programda “Şiir Onur Ödülü” alan Can Yoksul’un ise şiirlerinden örnekler sunduğu ÇEKVA Sanat Dostları Toplantısı’nda Servet Denizer bir şiir seslendirdi.

Salim Demir’in “Yıldız Yağmuru” isimli kitabın tanıtımını yaptığı, İbrahim Gösterir’in “Çocukların Haçlı Seferi” yazısını paylaştığı, Ahmet Güngör’ün “Çiçekler Kırdada Açar” kitabını tanıttığı Sanat Dostları’nda Rıza Kandemir “Yeşil Gözlüm” şiirini okudu. Zülal Kaya “Tunaboyundan Köy Enstitüsü’ne” isimli kitabını tanıttığı toplantıda Muzaffer Gündoğar ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili UNESCO’nın “Atatürk Dünya Lideri” kararını okudu. Mehmet Tatlısu’nun Atatürk, Sanat, Nutuk ve Gençliğe Hitabe ile ilgili konuşmaları ile devam eden toplantıda Emine Çerçi “Yoruldum Gayrı Anne” şiirini seslendirdi. Bekir Sağır’ın “Deneyimlerle İlgili Keşiflerim” isimli yazısını okuduğu toplantılara Aşık Haydar Kılıç da sazıyla türkülerle renk kattı.

ÇEKVA Sanat Dostları Toplantısı’nın bu ayki bölümüne Mustafa Gökgöz, Necdet Filizli, Hasan Korkmaz, Ömer Öztürk, Mehmet Öztürk ve Cengiz Yılmaz ise dinleyici olarak katıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim