ÇEKVA Çorum Şubesi’nde ÇORUM HABER yazarlarından Muzaffer Gündoğar’ın yönettiği Sanat Dostları buluşmasına Ahmet Güngör, Bahri Güven, Bekir Sağır, Can Yoksul, Ethem Erkoç, Hasan İpek, Mehmet Tatlısu, Necdet Filizli, Osman Savcı, Rıza Kandemir, Salim Demir, Salim Savcı, Selahattin Aydemir, Servet Denizer ve Zülal Kaya katıldı.
Toplantıda ilk olarak ÇEKVA İl Temsilcisi Ahmet Güngör, katılımcılara Vakıf çalışmaları hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.
Daha sonra ÇORUM HABER köşe yazarlarından Salim Savcı, geçtiğimiz günlerde basılan 71. kitabı, “Hoca Ahmet Yesevi” isimli eserini tanıttı. Salim Savcı ayrıca toplantıda hazır bulunan tüm Sanat Dostları’na birer kitabını imzalayarak hediye etti.
Yine ÇORUM HABER köşe yazarlarından Selahattin Aydemir, İLESAM isimli İlim ve Edebiyat Dergisi’nin tanıtımını yaparken, Osman Savcı ise “Ben Kimim?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Bekir Sağır ve Bahri Güven’in birer kitap tanıtımı yaptığı etkinlikte söz alan bir diğer katılımcı Mehmet Tatlısu ise geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren aktör Tarık Akan’ı konu edindi.
Ayrıca Hasan İpek, Rıza Kandemir ve Servet Denizer okudukları şiirlerle etkinliğe renk kattılar.
ÇEKVA Sanat Dostları’nın bir sonraki toplantısının, 5 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilmesi plânlanıyor.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim