Çorum’da çeşitli okullarda kantin işletmeciliği yapan esnaf Bakkallar ve Bayiler Odası öncülüğünde bir araya geldi.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda başta hijyenik konular olmak üzere kantin işletmecilerinin sorunları masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, kantinci esnafının sorunlarını yakinen bildiğini ifade ederek, Oda olarak çözümü konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Okul kantin ihalelerindeki yüksek rakamlar nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığını, hizmetin kalitesinin düşmemesi için kiraların makul seviyelerde tutulması gerektiğini dile getiren Oda Başkanı Şanal, “Önce bir veli olarak aranızdayım. Ben de çocuğumu okula gönderirken onu sizlere emanet ediyorum. O bakımdan yapmış olduğunuz görev çok kutsaldır. Kantincilerin, çocukların sağlığını her şeyden önde tutarak, özellikle fast-food, cips ve kola türü gazlı içeceklerin satılmaması konusunda hassas davrandıklarını biliyoruz. Bizim için çocuklarımızın sağlığı her şeyden daha önde gelir. Bu konuda esnaflarımız son derece duyarlıdır” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantı ise oldukça verimli geçti.(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim