ÇEKVA yönetiminden yapılan açıklamada; “1995 yılında İstanbul'da kurulan, amaçları arasında Çorum ve ülkemizin eğitim, bilim, sanat, doğa ve çevre sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, bu alanlarda birlik ve dayanışmayı sağlamak, bu amaçla çevresel sorunları daha bağımsız ve yansız yargılayacak gençlerin eğitimini özendirmek, böylece gereksinim duyulan 'Bilim ve Sanat İnsanları' yetiştirmek bulunmaktadır. İşte bu amaçlarla İstanbul merkez olmak üzere Çorum, İzmir, Antalya temsilcilikleri kurslar açmış, toplantı seminer ve geziler düzenlemiş, kitap ve dergiler çıkarmıştır. En önemlisi de çok sayıda Çorumlu öğrencilere burs desteği vermiştir” denildi.
ÇEKVA Çorum Temsilcisi Ahmet Güngör'den alınan bilgiye göre; şu ana kadar vakıf bünyesinde Abdullah Ercan tarafından Çorumlu şairler Tayyar Kerman tarafından “Çorum Ağzından Derlemeler”, Ahmet Güngör ve Ahmet Samsunlu tarafından yazılan “ÇEKVA Sanat Dostları Toplantıları” isimli 3 kitap çıkartıldı.
Son olarak ise Prof. Dr. Ahmet Samsunlu tarafından hazırlanan ÇEKVA'nın 1995'den 2010 yılına kadar olan sürede vakfın amaçları doğrultusunda yapılan etkinliklerin özeti halindeki “ÇEKVA'nın İlk 15 Yılı” kitabı piyasaya çıktı. 10 bölümden oluşan kitap, 256 sayfa olarak planlandı. Sunu ve vakıf hakkındaki yazılarla başlayan kitapta merkez, şube ve temsilciliklerin 10 yıllık etkinlikleri fotoğraflarla özetlendi. Kitap, ücretsiz olarak ÇEKVA Temsilciliklerinden temin edilebilecek.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim