İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu, CHP Grup Başkanı Yıldız Bek, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Erdem ve MHP Grup Başkanı Celal Güngör, 24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerin Türkiye ve Çorum’a hayırlı olması dileğinde bulundular.

Daha sonra CHP Meclis Üyesi Rıdvan Samsunlu, Bahçelievler’de bulunan Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nin fizikî yetersizliği nedeniyle ihtiyaca cevap vermediğini belirterek sözlü bir önerge sundu. Samsunlu’nun söz konusu kütüphanenin yıkılarak yerine çok katlı bir kütüphane yapılıp yapılmaması hususundaki önergesi, Meclis Başkanı Kaya tarafından araştırılmak üzere Eğitim Komiyonu’na havale edildi.

Ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bütçesinin personel giderleri için ayrılan ödenekten 177 bin 614 TL’nin alınarak, Ortaköy ve Uğurludağ ilçelerine İlçe Özel İdare Müdürü olarak ataması yapılan personelin maaş, SGK prim ödemeleri ve öğle yemeği yardım giderlerinde kullanılması yönündeki gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ahmet Tuna’nın, Süper lig kulüplerinin çocuk ve gençler için yaptığı çalışmalar ile ilgili komisyonca hazırlanan raporu okuması ve raporun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim