Aylar öncesinde yapılan açıklamada havalimanının tadilatı dolayısıyla kapatılacağı açıklanmış, takvimde 1 Mart 2017 tarihi olarak verilmişti. Fakat planlanan aşama düşünüldüğü gibi ilerlemedi. İki defa ertelendi.

Önce 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları nedeniyle ertelenme kararı alındı. Tadilatın başlaması 1 Ağustos tarihine kaydırıldı. Sonrasında Süper Kupa finalinin Samsun’da yapılmasının kararlaştırılmasının ardından havalimanı tadilat inşaatı bir kez daha ertelendi. Yeni tarih 7 Ağustos 2017 olarak belirlendi.

Samsun uçuşa kapatıldı çevre illerdeki havaalanları önerildi. Samsun Havalimanını kullanacak olan yolculara da Ordu, Merzifon ve Sinop’un tercih edilmesi hususunda önerilerde bulunuldu. Havaalanı 7 Kasım tarihine kadar kapalı olacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, “Pist eskiyince 2012 yılından beri sürekli olarak pistin grubunu izliyoruz. Pistimizde 19 santime varan çökmeler var. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Bu 22 santime vardığı zamanda uluslararası standardı yitirmiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim