Afrika’da katarakt nedeniyle görme bozukluğu yaşayan insanlar için Kimse Yok Mu Derneği’nin başlattığı Katarakt Projesi’ne Özel Samanyolu Koleji öğrencileri de destek verdi.
Afrika’nın az gelişmiş ülkelerinde katarakt ameliyatları gerçekleştiren Kimse Yok Mu Derneği, Sudan (Darfur-Hartum ), Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo, Kongo Cumhuriyeti ve Nijer’de 2014 Eylül ayı sonu itibari ile 30 bin 180 kişinin yeniden görmesine vesile olmuştu.
Katarakt Projesi ile Afrika’nın kararan gözlerini ışıkla yeniden buluşturmayı amaçladıklarını belirten Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, “Derneğimiz, katarakt ameliyatlarıyla bazen Afrikalı bir annenin yavrusunu ilk kez dünya gözü ile görebilme sevincine, bazen de daha annesinden doğarken kapanan gözlerinin hayata yeniden açılmasıyla mutlu olan bir kız çocuğunun derin sevincine vesile olabilecek” dedi.
Afrika’daki insanlara yardım eli uzatmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Özel Samanyolu Koleji Okul Müdürü Şeref Aydur ise, sosyal sorumluluk projesine destek veren öğrencileri tebrik etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim