Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali olan annelerin başımızın tacı en değerli varlıklarımız olduğunu dile getiren AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Annelerimiz, kucağında çocuk büyüttüğü gibi bu milletin kurtuluş destanında mermi taşıyan, mermiyi yağmurdan saklamak için çocuğunun kundağına saran yine onlardı” diye konuştu.

Annelerin merhametli bakışlarında büyüdüğümüzü ve ilk terbiyeyi şefkatli ocağında aldığımızı da hatırlatan Uslu, mesajında sözlerine şöyle devam etti: “Vatanı sevmeyi de bayrağa saygıyı da onun kucağında öğreniyoruz. İşte bu yüzden diyoruz ki; bir anne yalnız bir çocuk doğurmuyor, aynı zamanda yeni medeniyetler kuruyor. Bizim medeniyetimizde annenin yeri bu kadar kutsal, bu kadar değerlidir.

Peygamber Efendimizin, “Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şerif’i aslında her şeyi özetlemeye yetiyor. Bizde bu duygularla onların hayır dualarına talip olarak, cenneti annelerin ayakları altında gören bir inancın mensuplarıolarak öncelikle şehit annelerimiz ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, ahirete irtihal etmiş annemi ve tüm annelerimizi de rahmetle, minnetle yad ediyorum”

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim