Geçtiğimiz günlerde sözleşmesi imzalanan “Çorum İli Dereleri 1. Kısım Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Planlama ve Proje Yapımı” işi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’a birçok yeni proje ve yatırımın Ak Parti iktidarında kazandırıldığını belirterek, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için yerleşim yerlerimiz ve tarım arazilerimizin taşkınlardan korunması oldukça önemli bir konu. Ani yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel baskınlarının bertaraf edilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.
57 PROJE TAMAMLANDI, 11 PROJE DEVAM EDİYOR
Ak Parti iktidarı döneminde Çorum’da 57 dere ıslah projesiyle 40 meskun mahal ve 15 bin dekar tarım arazisinin taşkınlardan korunmasını sağladıklarını kaydeden Uslu, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“11 adet dere ıslah çalışması devam ediyor. Devam eden çalışmalarımızdan Uğurludağ, Bayat ve Osmancık ilçe merkezlerinin korunması gibi büyük projelerin yanında 1 köyümüzün taşkından korunması gibi projeler de yer alıyor. Nüfusu 200 kişinin altında bulunan 1 köyümüzün taşkından korunması için ihtiyaç durumunda 1 Milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılabiliyor. Burada amaç yatırımdan çok vatandaşın güvenliğini, malını ve canını korumaktır.
Yaklaşık 85 Milyon TL yatırım bedelli Osmancık ilçemizin şehir geçişi kısmını oluşturan Obruk Mansap, Kızılırmak Yatak Tanzimi Projesi 1. etap yapım çalışmalarıyla hem taşkınlar için önlem alınıyor hem de Osmancık Şehir Geçişi Kızılırmak sahili kent estetiğine uygun şekilde yeniden dizayn edilmesini de sağlıyoruz. Proje yapım sürecinde sona geldiğimiz diğer önemli bir projemiz ise Sungurlu İlçe Merkezi Derelerini Islah edilmesi çalışmamız. Proje ile Sungurlu ilçe merkezimizin sel baskınlarından korunması ile birlikte kent estetiğine uygun bir şekilde korkulukların yapılması, 17 köprünün de yenilenmesini sağlayacağız.
61 YENİ PROJE İLE TAŞKIN SORUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM
Sözleşmesi geçtiğimiz hafta 1 Milyon TL bedel ile imzalanan Çorum İli Dereleri 1. Kısım Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Planlama ve Proje Yapımı işi kapsamında; 61 yerleşim birimi ve arazilerinin taşkın ve rüsubat zararlarından korunması amacıyla sel kapanı, tersip bendi, ıslah sekisi, taban kuşağı, enine yapılar ile taşkın ve rüsubat kontrolü yapıları ve köprü vb. sanat yapılarının planlama çalışmalarının yapılması ve detaylı tatbikat projelerinin hazırlanması sağlanacak. Projeler de estetik unsur ön plana alınarak taşkın için gereken önlemlerin alınması hazırlık çalışması yapılmış olacaktır. Proje çalışması başlatılan 61 yeni projenin tamamlanmasıyla Çorum’da toplam 130 Taşkın Koruma Tesisi yapmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim