Olay, geçen ay kent merkezindeki Devane’de meydana geldi. Hasan ve Hatice U. çifti, oğulları Gökhan U.'yu evlendirmek için harekete geçti. Aile, aracıların devreye girmesiyle oğullarını Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki bir genç kızla evlendirebileceklerini öğrendi. Bunun üzerine Doğubayazıt’ta verilen adrese genç kızı görmeye giden aileye, 'Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi öksüz büyüdü' denilerek, Nurten Ö. gösterildi. Genç kızın ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim Ö.'ye 15 bin lira, ayrıca aracılara da 10 bin lira para ödendikten sonra gelin adayı Nurten Ö., bir yakını ile birlikte Çorum'a getirildi.

Hasan ve Hatice U. çifti, oğullarının evlenebilmesi için gelinin ailesine süt parası, elbiseler, gelinlik ve takılar olmak üzere toplam 60 bin lira masraf yaptı. Düğün için 14 Ekim tarihi belirlenip davetiyeler basıldı. Düğün salonu rezervasyonu yapıldı. Hazırlıklar yapılırken, gelin adayı Nurten Ö., "Canım lahmacun çekiyor" diyerek damat adayı Gökhan U. ile çarşıya gitti. Gittikleri lokantada "Lavaboya gidiyorum, birazdan dönerim" diyerek masadan kalkan Nurten Ö., düğün için alınan üzerinde bulunan takılarla birlikte ortadan kayboldu. Yapılan aramalara rağmen genç kıza ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan Gökhan U., polise giderek şikayetçi oldu.
Şebekenin peşine düşen Çorum ve Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri , Çorumlu aile başta olmak üzere çok sayıda kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı iddia edilen ve ismini Nurten Ö., olarak tanıtıp şebeke üyeleri ile birlikte çok sayıda aileyi dolandıran kişinin Nurhan B., olduğu tespit edildi. Polis kayıplara karışan sözde gelin Nurhan B.’yi yakalamak için çalışma başlattı.
Dolandırılan Hatice U, yaptığı açıklamada “Başta Nurhan B. ve diğer şebeke üyelerinin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Çok can yakmış bu kişilerin adalet önünde hesap verecekleri günü iple çekiyorum. Bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak” dedi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim