“Şahbaba” namıyla anılan, 1 Aralık 1995 tarihinde kaybettiğimiz tanınmış Çorumlu halk ozanı Şekip Şahadoğru’nun eserleri, şimdi torununun albümünde yaşıyor.
Şahadoğru’nun kızı Türkan Örten, özel toplantılarda ve anma günlerinde, sazıyla-sözüyle yıllardır babasını yaşatıyor. Damadı İlhami Örten eğitimci. Türkan-İlhami Örten çiftinin kızları Tülay Örten Yıldız ise, bir yandan Ankara’da müzik öğretmeni olarak görev yapıyor, diğer yandan da halk müziği alanında çalışmalarını sürdürüyor.
Tülay Örten Yıldız’ın Şahadoğru isimli albümü, geçtiğimiz günlerde Kalan Müzik’ten çıktı.
Dün babası İlhami Örten ve 6.5 yaşındaki kızı Zeynep Yıldız ile gazetemizi ziyaret eden Tülay Örten Yıldız, albümde 12 parça bulunduğunu, bunlardan 9’unun büyükbabası Şekip Şahadoğru’ya, 3’ünün ise büyükbabasının küçük kardeşi Orhan Şahadoğru’ya ait olduğunu belirterek, “Büyükbabam, 400’e yakın şiirini 2 kitapta toplamıştı. Sayısız eserinden 15 kadarı TRT repertuarına girmiş bulunuyor. Yine eserleri pek çok sanatçı tarafından seslendiriliyor. Albümümün, telif hakları açısından yarar sağlayabileceğini düşünüyorum, ama benim asıl hedefim buydu zaten. Şahadoğru’yu yaşatmak büyük onur.” diye konuştu.
Tülay Örten Yıldız, albümü Abdurrahman Tarikçi’nin yaptığını, bağlamayı Erdal Erzincan’ın çaldığını, TRT’den saz arkadaşlarının eşlik ettiğini de ekledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim