İstiklal marşı okunmasıyla birlikte programın açış konuşmasını yapan Yurt Müdürü İsmail Tuncel, “Varlığımızı devam ettirebilmek ve daha ulvî kulluk görevlerimizi yerine getirebilmek için bir zorunluluktur. Bu sebeple insan sağlığı önemsenmiştir. Zarurat-ı diniyyeden sayılan malı korumak, canı korumak, aklı korumak, nesli korumak ve dini korumak sayılan beş temel esas ile tıp ilmine ve beslenmeye özel bir önem atfedilmiştir” dedi.
Konferansını vermek üzere kürsüye gelen Yrd. Doç. Dr. Gülay Yılmazel, slayt sunumu eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında sağlıklı beslenmenin hareketli yaşam ile desteklenmesi gerektiğini belirtti. Yeterli ve dengeli beslenme, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı görülen beslenme hastalıkları, günlük tüketilmesi gereken besin grupları, obeziteden korunma, hareketli yaşamın sağlık üzerine etkileri konularında öğrencilere bilgiler verdi.
Konferansa katkılarından dolayı Yurt Müdürü İsmail Tuncel tarafından, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Gülay Yılmazel’e plaket verildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim