Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şubesi, Aile Sağlığı Merkezleri’ne getirilen hafta sonu nöbet uygulamasına tepki göstermek için yarın birinci basamakta hizmet üretmeyecek.
SES Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, haftasonu nöbetine karşı yarın saat 12.30’da Pir Baba Parkı’nda toplanarak Halk Sağlığı Müdürlüğü önüne kadar yürüyeceklerini ve müdürlük binası önünde de basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.
AKP iktidarının “Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı altında yürüttüğü piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamalarının artarak sürdüğünü anlatan SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, bu uygulamalardan birinci basamak kamu sağlık kurumlarının da fazlasıyla nasibini aldığını, özellikle son dönemde Aile Hekimliği alanında yaşanan ve günlük olarak değişen uygulamalar nedeniyle sorunların artarak devam ettiğini bildirdi.
Fazla çalışmayı, angaryayı, esnek ve kuralsız çalışmayı içerisinde barındıran bu uygulamalara karşı fedakârca çalışan sağlık emekçilerinin geleceklerine dair belirsizlikler nedeniyle kaygılarını yüksek sesle ifade ettiğini anlatan Kacütüfek, “Hükümet yine her seçim döneminde olduğu gibi sağlıkta yaptığı düzenlemelerle oy avlamak istiyor. Bunun için ilk olarak ASM emekçilerine hastanelerin acillerinde nöbet yazmışlardı. Hastanelerin acil servis sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini söylemiştik. Çok değil 5-6 ayda gördük ki çözüm de olmadı ve ASM emekçilerine acillerde nöbet yazmaktan vazgeçtiler. Şimdi de hafta sonu ASM’lere nöbet koyup vatandaşa sağlık hizmeti vereceklerini iddia ediyorlar. Televizyon programlarına çıkıp nöbet uygulamasını Pazar günleri bayramlar ve geceye de koyacaklarını anlatıyorlar. Bu zamana kadar Sağlıkta dönüşüm programına karşı itirazlarımızı ve önerilerimizi onlarca kez dile getirdik. Eylemlerimizle sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu eylem ve etkinlik kararlarımızı da’’ biz karar alalım teba uygulasın’’ mantığı ile değil bu alanda çalışanların ortak karar ve iradeleri ile aldık” diye konuştu.
Acil nöbetine gitmeme eylemi ile başladıkları eylem sürecine yarın saat 12.30’daki eylemle sürdüreceklerini dile getiren SES Başkanı Kocatüfek, “Rekabet ortamında 7/24 –kuralsız- keyfi- esnek- çalışmak istemeyen tüm sağlık emekçilerini ve Ücretsiz kamusal ulaşılabilir koruyucu nitelikli bir sağlık sistemi isteyen tüm yurttaşlarımızı mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim