Kullanılan her türlü ısıtma cihazının kalite belgesi olup olmadığı, kullanılan yakıtın standartlara uygunluğu ve izin belgesinin kontrol edilmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, sobaların aşırı doldurulmaması, sönmekte olan sobaya yakıt konmaması ve özellikle lodoslu havalarda soba yakılmaması tavsiye edildi.

Bacaların düzenli olarak temizletilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, dumanın geri tepmesinin engellenmesi için baca şapkası takılması gerektiğini ifade edildi.

Şofben zehirlenmelerine de dikkat çekilen açıklamada, şofbenin mutlaka bacaya bağlanması, baca bağlantısı olmayan (bina aydınlığına v.b. bağlı) şofbenlerin asla çalıştırılmaması gerektiği ifade edildi.

Konutlarda gaz kaçaklarına karşı uygun yerde detektör bulundurulması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada şofbenden gaz kaçağı hissedildiğinde: öncelikle gaz vanası ve tüp detantörünün kapatılması, elektrik düğmelerinin açılmaması açıksa hemen kapatılması, kibrit-çakmak gibi alev ve kıvılcım çıkartabilecek hiçbir işlem yapılmaması, pencerelerin karşılıklı açılarak ortamın havalandırılması gerektiği vurgulandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim