Yapılan panele İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Cem Koçak, Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman ve Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sönmez Çalışkan katıldı.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Cem Koçak, 1997 yılından beri okulun hemşirelik bölümünde faaliyetini sürdürdüğünü belirtirken “Hemşirelik haftası kutladığım bu günde mutlu ve gururluyum. Rektör Reha Metin Alkan’ın değerli çabaları ile donanımlı, çağdaş ve modern bir eğitim kurumuna dönüştük. Fiziksel olarak yenilendik ve sosyal alanlarımızın kapasitesi arttı. Bugüne kadar binin üzerinde lisans düzeyinde hemşiremizi ülkemize kazandırdığımız için mutluyuz. Sağlık Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesinde ve ilerlemesinde geçmişte ve bu günde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

HİTÜ Sağlık MYO Müdürü Koçak, ayrıca 20.yıl ve Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında okul olarak hafta boyunca tiyatro, müzik dinletisi, satranç turnuvası ve masa tenisi turnuvası düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Ardından kürsüye gelen Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, hemşirelik eğitimi veren kurumların ortak bir vizyon çerçevesinde stratejik planlar geliştirmeleri gerektiğini söylerken, “Artık hemşireliğin sadece lise eğitimi ile kalmayıp akademik seviyeye yükselmesi, hemşirelik mesleğinin vizyonunu artıracaktır. Eğitim kapasitesinin geliştirilmesi gelecekteki işgücü ihtiyacını karşılayacaktır” ifadelerine yer verdi. Duman ayrıca ülkede hemşire açığının giderilmesi için 142 bin hemşireye daha ihtiyaç duyulduğunu, yeni açılan sağlık tesisleri ile birlikte bu sayının giderek arttığını da dile getirdi.

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Yaman yönetimindeki “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine Ulaşmada Öncü Ses: Hemşireler” konulu oturumda Doç. Dr. Nuriye Büyükkayacı Duman, Yrd. Doç. Dr. Gülay Yılmazel, Öğretim Görevlisi Derya Yüksel Koçak, Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça, Yrd. Doç. Dr. Emine Arslan, Yrd. Doç. Dr. Zehra Doğan’ın sunumlar yaptığı konferansın ardından müzik dinletisi ve kokteyl ile kutlama etkinliği sona erdi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim