Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum İl Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi İnşaatı yapım işinin 28 Haziran’da İl Özel İdaresi tarafından ihale edileceğini bildirdi.
Yaklaşık üç yıldır hazırlık çalışmaları süren 2014 yılında ödeneği gelen, İl Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezinin ihale ilanına çıkarıldığını söyleyen Uslu, “Yerin tespit edilerek, sondaj ve zemin etüdü çalışmalarının tamamlanması ve sonrasında da proje hazırlama ve bakanlıkça onaylanma sürecini tamamlamıştık. Bu süreçte bürokratik ve teknik aksaklıkların aşılması, ihale hazırlık süreci İl Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde yürütülerek bugün ihale aşamasına gelinmiştir.
İhalesi 28 Haziran Salı günü yapılacak 1. Basamak Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi Projemizde; İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binaları ile Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), İl Ambulans Servisi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi binaları yer alacaktır.
Toplam 18.546 metrekare inşaat alanına sahip olacak sağlık yatırımımız sayesinde birimlerin ve hizmetin bir araya gelmesinin yanında meydan projesi alanında kalan İl Sağlık Müdürlüğümüzün taşınmasını sağlayarak meydan projemizde bir adım daha ilerlemiş olacağız. Yapılacak sağlık tesislerinin hayırlı hizmetlere vesile olmasını dilerim” dedi.
Çorum İl Sağlık Kompleksi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi İnşaatı yapım işinin sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı ve 600 takvim günüde işin tamamlanması planlandığı bildirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim