Törene Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Ankara milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve vatandaşlar katıldı.
İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, 112 çağrı merkezine 2014 yılında 482 bin çağrı geldiğini, bunlardan ancak yüzde 5’i gerçek vaka olarak değerlendirildiğini belirterek, acil sağlık hizmetinin daha hızlı verilebilmesi için 112 çağrı merkezinin gereksiz yere meşgul edilmemesini istedi.
Yücel, acil hastalık ve yaralanma, trafik kazası gibi insan hayatını doğrudan tehdit eden bir çok olayda acil tıbbi yardımın yerinde ve en kısa sürede başlatılmasının, hasta yada yaralanın uygun ekipman ve personel yardımıyla tedavi kurumlarına taşınması ve tedavi kurumlarında bekletilmeden gereken müdahalenin yapılmasının hayat kurtarma zincirinin vazgeçilmez halkaları olduğunu söyledi..
Çorum’da acil vaka, ambulans ve personel sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Yücel, il genelinde 2003 yılında 6 istasyonla 3 bin 166 vakaya ulaşılırken, 2014 yıl sonu itibari ile toplam 25 faal istasyonla 31 bin 479 vakaya ulaşılarak gerekli acil müdahale yapıldığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı’nca acil vakaya ulaşma oranının kentsel ve kırsal bölgelerde yüzde 90 olarak hedeflendiğini dile getiren Yücel, Çorum’da ilk 10 dakikada kentsel vakaya ulaşım oranın yüzde 97, kırsal vakalarda ise ilk 30 dakikada ulaşım oranının yüzde 91 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Acil vakaya ulaşım süresinin kısalması için vatandaşların trafikte ambulanslara yol vermelerinin önem arz ettiğini dile getiren Yücel, “Unutmamalıyız ki ambulanstaki hasta için saniyeler bile önemlidir ve bu hasta en yakınınızda olabilir” dedi.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, AK Parti iktidarında Çorum’a 471 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldığını açıkladı. Uslu, bu sayede sağlık hizmetlerini hizmetleri hem nitelik hem nicelik olarak arttırdıklarını söyledi.
İç güvenlik yasası ile sağlık çalışanlarına saldırıları önlemek amacı ile bu eylemi yapan kişilere gözaltı getirileceğini dile getiren Uslu, saldırılara karşı caydırıcı düzenlemeler yapıldığını, sadece hastane ve araç gereç değil, doktor, teknisyen, hasta bakıcının durumlarını da iyileştirmenin boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi.



Çorum Valisi Ahmet Kara, ilk ve acil yardımın hayatın olmazsa olmazı olduğunu dile getirerek, son yıllarda acil yardım hizmetlerinde güzel çalışmaların yapıldığını söyledi. Vali Kara, sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını ifade etti.
Acil sağlık hizmetlerinin şu ana kadar perakende olarak yürütüldüğünü tüm acil çağrıların ayrı numaralarının bulunduğunu bunun da hizmetin gecikmesine neden olduğunu belirten Vali Kara, çağrı merkezlerinin kurulmasının amacının tek bir merkezden acil çağrıların yönetilmesi ve hizmette gecikme olmaması için olduğunu kaydetti.
AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum’un sağlıkta ve sosyal hizmette en üst seviyede hizmet aldığının altını çizdi. Yıldırım, Çorum’un artık yaşanabilir bir şehir haline geldiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim