Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu Müdürü Muharrem Olukçu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Okul öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı serginin açılması ve gezilmesi ile başlayan etkinlikte dana sonra salona geçildi. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu etkinlikte Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu Müdürü Muharrem Olukçu kısa bir selamlama konuşması yaparak programa katılanlara teşekkür etti.

Türkülerin hüzünle neşeyi, kederle coşkuyu aynı anda yaşatan, insanı coştururken bir anda düşünceye sevk edene en önemli kültür miraslarımızdan olduğunu söyleyen Olukçu, “Türküler yüreğimizin dili başımızın sevda yelidir. Anadır, bacıdır kardeştir. Eylül ayında kurduğumuz koromuz bugüne kadar çalışmalarını şevkle sürdürmüştür. Bugün de koromuz sizlere güzel bir gece yaşatacaktır. Bu kültürel mirasımıza sahip çıkan, bugün burada bulunan türkü severlere hoşgeldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Şefliğini Menşure Türkmen’in yaptığı ve iki bölümden oluşan koroda, Eylül Türkmen, Ayda Türkmen, Öykü Eker, Esra Karataş, Ece Boztepe, Sena Sıla Tiryaki, Buse Türkoğlu, Ayça Tufan, Feyza Kader Aksoy, Sevil Kara, Dilan Kaya, Hüseyin Demir, Hayal Nur Taşdan, Buket Gökgöz, Sevdi Haydarova, Bektaş Eker, Hüseyin Gedik, Nesimi Bilgin, Buse Bektaş, Berfin Çakal, Zilan Dindoğan, Irmak Karadoğan, Sultan Atmaca, Sudem Yeldiren ve Hatice Rüzgar görev alırken, koroya bağlamada Fikret Özpolat, Özgür Kılıç, üflemeli sazda Ali Bektaş, klasik gitarda Zeynel Demir, basgitarda Emre Can Almak, bendirde Altan Bekar, asma davulda Cansu Hardal, sazlarda ise Özkan Demirdere, Bektaş Eker, Emre Koçoğlu, Hüseyin Gedik ve Emre Erdemir görev aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim