Çorum’un tanınmış simalarından İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı, DYP Kurucu İl Başkanı ve 1984 Yerel Seçimleri’nde Belediye Başkan Adayı olan Sadi Zelveci vefat etti.
Zübeyde Zelveci’nin eşi, İnşaat Mühendisi Selçuk Zelveci, Garanti Bankası Bölge Müdürü Cüneyt Zelveci ile Kopuzlar Holding İnsan Kaynakları Müdürü Serap Zelveci’nin babaları ve Hitit Gıda sahiplerinden Selahattin ve Hasan Zelveci’nin amcaları olan Sadi Zelveci, kalp ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle muayene olmak için gittiği Dr. Hikmet Tezel’in İstanbul Caddebostan’daki muayenehanesinde önceki gün yaşamını yitirdi.
70 yaşında hayata veda eden Sadi Zelveci’nin cenazesi, Ulucamii’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulumezar’da toprağa verildi.
Zelveci’nin cenaze törenine ailesi, yakınları ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
Öte yandan Ulucamii’de dün Salur Köyü’nden gelme keresteci esnafından Hasan ve Recep Akça’nın kardeşi müteahhit Mehmet Ali Akça ile Narlı Kasabası’ndan gelme muhasebeci Kamil Bayar ile Hitit Üniversitesi’nde çalışan Nihat ve Yaşar Bayar’ın babaları Mecit Bayar’ın da cenaze namazları kılındı. Akça ve Bayar’ın cenazeleri de Ulumezar’da defnedildi.
ÇORUM HABER, her üç merhuma Allah’tan rahmet; aileleri ve yakınlarına başsağlığı diler.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim