Sağlık-Sen Çorum Şubesi üyeleri, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konularına ilişkin Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde dün basın açıklamasında bulundu.
Sağlık çalışanlarının sorunları ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Saatçi, bütün sağlık çalışanlarının, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini söyledi.
Sağlık çalışanlarının, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kaldığını ifade eden Saatçi, sağlık çalışanlarının geleceğe de endişe ile baktığını vurguladı.
Saatçi, “Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sebeple 2015 yılı bizim için; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır” dedi.
Konuşmasında, yüksek lisans tamamlama konusuna da değinen Saatçi, 2015 yılı içerisinde planlamanın yapılmasını ve gelecek eğitim yılında da lisans tamamlamanın hayata geçmesini beklediklerini söyledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim