Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, İskilip’te düzenlenen demokrasi nöbetinde konuştu.
Demokrasiye, özgürlüğe ve millet iradesine kendi çıkarları çerçevesinden bakan Avrupa ülkeleri ve ABD’nin bir kez daha ikiyüzlülüğünü gösterdiğini kaydeden Saatci, “Bu ikiyüzlüler günlerce yapılan darbe girişimini kınamamışlar ve darbe girişimini meşrulaştıracak kılıflar uydurmaya çalışmışlardır. Amerika, Fransa, İngiltere, Almanya ve birçok batı ülkesi, insanların demokratik hakları olan eylemlerde bile insanlara ateş ederek, sokak ortasında katliam yapıyor. Amerika kendi vatandaşları olan siyahileri, tenlerinin renginden dolayı katlediyor ve onlara soykırım uyguluyor. Bunca vahşiliği ve insanlık dışı hareketleri yapan ABD ülkemizde insanlarımızı katleden, vatanımızın ve milletimizin bütünlüğüne kast eden FETÖ terör örgütü elebaşını saklamakta. Bununla da yetinmeyip iade etmemek için, bütün olayların ortada cereyan etmesine rağmen o haysiyetsiz ve şeref yoksunu elebaşını bize vermemek için yazılı belge istemekte. Irak’ı varsayımlar üzerinden işgal eden ABD kendiyle çelişmektedir. Dinimizi ve milletimizi sömüren o hain FETÖ lideri bir an önce ülkemize iade edilmelidir.
15 Temmuz'da başlayan kanlı darbe kalkışması, milletin, siyasetin ve özellikle de Cumhurbaşkanın iradesiyle Çanakkale ruhunu topyekun şaha kalkmasıyla, püskürtüldü. İhanetin ve hainliğin karşısına millet, birlik ve beraberliği çıkartmıştır. 60 darbesi Millî Birlik Komitesini, 80 darbesi Millî Güvenlik Konseyini 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi ise birlik, beraberlik ve kardeşlik koalisyonuna vesile oldu. Darbeciler ve işgalciler en çok da bundan korkuyordu. Korktukları başlarına geldi. Bugün Cumhurbaşkanımızın davetiyle AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarının bir araya gelmesi, meydanlarda devam eden kardeşliği, siyaset kurumu tarafından da benimsenmiştir. 'Sen', 'Ben' değil, 'Biz' duruşuyla hareket ettiğimiz sürece değil darbeye her türlü kirli harbe de hazırız. Bu birlik meydanlarda kavim olsun, büyük ve güçlü Türkiye daim olsun.
Artık bu ülkede darbe yapmaya kalkanlar bir kez değil, bin kez düşünmek zorunda. O defter millet tarafından kapandı. Önümüzde çok önemli bir sınav duruyor. Milletçe asla ayrılığa düşmemeliyiz.
Bu milletin birliğine kastederek bizi CIA'ye, MOSSAD'a, uluslararası güçlere, emperyal devletlere ve egemenlere bağlamaya çalıştılar. Hamdolsun, bu millet 60'tan, 70'ten, 80'den, 28 Şubat'tan aldığı dersi bu kez iyi çalışmış olmanın verdiği rahatlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sokağa çıkma davetini karşılıksız bırakmadı. Şimdi Avrupa medyası, Arap medyası, Balkanlar, Kafkaslar şu an bu destanı işliyor. O yüzden bu millete, sizlere teşekkür ediyoruz.
Paralel ihanet çetesi, küresel iş birliğiyle ülkeyi ipotek altına almaya ve ülkeyi Pensilvanya'ya bağlamaya çalışmıştır. Türkiye yönetimiyle ve vatandaşlarıyla birlikte olaya el koyarak darbeler parantezini kapatmıştır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim