Saadet Partisi Çorum İl Teşkilatı’nın Anitta Otel’de düzenlediği “Necmettin Erbakan’ı Anma Geçesi ve Aday Tanıtımı” programına Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, SP GİK Üyesi Ahmet Bölükbaş, İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili video gösteriminin izletildiği etkinlikte bir konuşma yapan İl Başkanı Faruk Cıdık, şunları söyledi:

“Bir lideri hatırlamak demek; onun ilkelerini, şiarlarını ve sloganlarını yeniden haykırmak demektir. Bir adamı yad etmek; o adamı “o adam” yapan şeyleri atlayarak nasıl mümkün olabilir? Bir taraftan onu hayırla yad edecek, diğer taraftan siyasi duruşunu toprağa gömeceğiz, öyle mi? ‘Hayallerin gerçek oluyor hocam’ deyip, İsrail’e selam duracağız, öyle mi? ‘Hepimiz onun öğrencisiyiz’ diyecek ve sonra öylece kaldığımız yerden devam edeceğiz, öyle mi? Onu anma programları düzenleyecek, ama ‘siyonizmden’ bahsetmeyeceğiz; onun adına tabelalar yazacak, ama Kudüs’ü rafa kaldıracağız, öyle mi? Erbakan Hoca’yı sevecek ama takip etmeyeceğiz; onu ağız dolusu övecek sonra D-8’i kurmayacağız, öyle mi?”

“Erbakan Hoca’yı anarken efsane belediyecilikten bahsetmeden olur mu?” diyen Faduk Cıdık, Saadet Partisi olarak 31 Mart yerel seçimlerinde hiçbir partinin yapamadığını yaparak tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da kendi adaylarıyla kendi listeleriyle seçime girebilmenin haklı gururunu, onurunu ve heyecanını bütün Çorum’la paylaştıklarını bildirdi.

Ortak akıl ve istişareyi esas alarak herkesin söz hakkı olduğu bir yönetim anlayışıyla Çorum’u yöneteceklerini kaydeden Cıdık, “Gönül kırmayacağız, gönüller kazanacağız. Bir kuruşu harcarken bile üzerimizde bir sorumluluk olduğunun bilinciyle hareket edeceğiz. Belediyelerin kapısını dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar vatandaşa açacağız. Yukarıdan gelen baskılarla istifa etmek zorunda kalacağımız hiçbir işin içinde bulunmayacağız. Dürüstlüğü, adaleti, şeffaflığı, liyakati, güveni ve ortak aklı esas alacağız.

Herkes şunu bilsin ki; çöpü başka parti toplayınca, imar planını bir başka parti yapınca, yolu-kaldırımı başka bir parti yapınca Türkiye yok olmaz. Merak etmeyin, 1 Nisan sabahı herkes arabasına, otobüse binerek işine gidecek, kıyamet kopmayacak ve her şey güzel olacak” dedi.

Cıdık’ın konuşmasının ardından Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt ve Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim