Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AKP İl Başkanı Bekiroğlu, tüm Çorum halkının bayramını kutladı.
Bayramların toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı çok özel günler olduğunu belirten Bekiroğlu, kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:
“İçerisinde pek çok güzellikleri, manevi atmosferi, ibadeti ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini yaşamaktayız. Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı ifade etmektedir. Kurban ibadeti, kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Servetini ihtiyaç sahipleriyle paylaşma alışkanlığı kazandırır. Hz. İbrahim ve İsmail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Bu duygularla hemşehrilerimin ve bütün İslâm âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, sevdikleri ile birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.”
Öte yandan Rumi Bekiroğlu, teşkilat olarak bayramın 2. günü, saat 14:00’de parti binasında bayramlaşacaklarını sözlerine ekledi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim