Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle son aylarda savunma sanayi alanında ilimiz firmalarının girişimleri devam ediyor. 
Çorum firmalarına savunma sanayii alanında yön göstermek amacıyla geçtiğimiz aylarda ilimizde düzenlenen Savunma Sanayi Buluşması’nın ardından bu yöndeki çalışmalar kapsamında 7 sanayi kuruluşu ASELSAN’da ağırlanmıştı. Savunma Sanayi Başkanlığı heyeti de ilimize gelerek Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bazı işletmeleri ziyaret etmişti.


Savunma sanayi alanında ilimize yönelik üst düzey ziyaretlere ROKETSAN heyeti de eklendi. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ve SAHA İstanbul işbirliğiyle ilimiz sanayicileri ile biraraya gelen ROKETSAN A.Ş. heyeti hem yüzyüze görüşmelerde bulundu hem de Çorum OSB’de fabrikası ziyaretleri yaptı.
Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen yüzyüze görüşme toplantılarına ROKETSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Akın Toros, SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Sorumlusu emekli Tuğamiral Levent Kerim Uça, ROKETSAN Hammadde Malzeme ve Sistem Satın Alma Sorumlusu Murat Dirik, Yan Sanayi Alımları Mühendisi Batuhan Diril, Ar-Ge Hazır Mal Alımları Mühendisi Koray Aykaç, Yan Sanayi Geliştirme ve Millileştirme Mühendisi Nazım Yeni, Hammadde Malzeme ve Sistem Satın Alma yetkilisi Cem Gümüşıyık katıldı. 
Çorum’dan toplantıya Yağmaksan Yağlılar Makine, Duduoğlu Çelik Döküm, Alapala Makine, Yetsan Oto Radyatör, Armor Isı, Ser Döküm Makine, Kızılırmak Döküm, Era Makine, CEOS Makine, Altunok Tarım Makineleri, Kentmetal Endüstri, Zekeriya Koçak Sade Makine, Arsan Döküm Sanayi, Bilkon Elektrik, Dura Makine, ADS Döküm Sanayi ve ar Elektrik firmaları yetkilileri hazır bulundu. 
Roketsan yetkilileri toplantıda ilimiz savunma sanayisinin önde gelen firmalarıyla yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’ı da ziyaret eden Toros ve Uça yapılan görüşmelerin, savunma sanayisine tedarik yapılabilecek firmaların mevcut durumlarının ve potansiyellerinin değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Başaranhıncal da gerek SAHA İstanbul, gerekse ROKETSAN A.Ş yetkililerine teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)
 

Editör: TE Bilisim