Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklama da, hastanede yapılmaya başlanılan vitreoretinal cerrahi ameliyatları ile önemli bir sağlık hizmeti verildiği ifade edildi. Ülkede ancak büyükşehirlerde bulunan sayılı üniversite veya eğitim araştırma hastanesinde yapılabilen bu ameliyatların Çorum’da yapılıyor olmasının önemli bir sağlık sorununun çözümüne katkıda bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, hastalarımızın başka illere sevk edilmeleri nedeniyle hem teşhis hem de gerekli tedavilerin başlanılmasındaki gecikmeler nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin sona erdirildiği vurgulandı.

Vitreoretinal cerrahinin ciddi görme kayıpları ile giden göz hastalıklarının tedavisinde önem taşıdığının ifade edildiği açıklamada, diyabet hastalarının bazılarında gözlerin etkilenmesi sonucu göz içinde kanama olduğu ve hastaların görüşlerinin kapandığı bu hastaların tedavisinde vitreoretinal cerrahi ile kısa zamanda sonuç alındığı ve hastaların görüşlerinin artırıldığına dikkat çekildi.

Benzer şekilde ani görme kaybı ile giden retina dekolmanı hastalarının da bu ameliyatlardan fayda gördüğünün kaydedildiği açıklamada, acil bir durum olan retina dekolmanı ameliyatında operasyonun en kısa zaman içinde yapılmasının, hastanın görmesinin korunması için önemli olduğu ayrıca hastanede Doç.Dr.Hasan Basri Çakmak ve tecrübeli ekiple retina dekolmanı (gözün arka ağının ayrılması) olgularının başarılı bir şekilde ameliyat edilebildiği vurgulandı.

Vitreoretinal cerrahi aynı zamanda delici göz yaralanmalara müdahale, göz içi yabancı cisimlerin çıkarılması, katarakt ameliyatı sonrası gelişen kompikasyonların düzeltilmesi, makülanın önemli hastalıklarının cerrahi olarak tedavisi gibi önemli göz hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığının ifade edildiği açıklamada şöyle denildi: “Hastanemizde son 2 ayda 20 civarında hastamıza vitreoretinal cerrahi yapılmıştır. Bu hastalarımızdan birisi de üç aydır devam eden görme kaybı ile hastanemize başvurmuş ve Retina dekolmanı tanısı konulan hastamız 19 Haziran 2017 tarihinde ameliyat edilmiştir. Ameliyat öncesinde ancak ışığın varlığını hissedecek kadar düşük bir görmesi olan hastamızın ameliyat sonrasında görüşünde önemli bir artış olmuş ve hastamız kendisine gösterilen harfleri tanıyabilir hale gelmiştir.

Hastanemizin vitreoretinal cerrahi ve diğer göz cerrahilerinde geldiği nokta ile bölgemizdeki en önemli göz merkezlerinden biri haline gelmiştir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim