Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite’nin her geçen gün geliştiğini belirterek, niceliksel büyümenin yanı sıra niteliksel anlamda da önemli bir aşama kaydettiğini söyledi.
Rektör Reha Metin Alkan Alkan, yeni akademik yılın açılış töreninde yaptığı uzun bir sunumla göreve geldiği 2010 yılından itibaren Üniversite’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Üniversite’nin 40 yıllık köklü bir geçmişi olduğunu anımsatan Rektör Alkan, eğitim alanında pek çok yapısal değişiklikler yaptıklarını dile getirerek, “600 öğretim elemanı, 400 idarî personel ve 17 bin öğrenciye ulaşan nüfusuyla Hitit Üniversitesi, Bölge’nin ve Çorum’un Parlayan Yıldızı’dır.” dedi.
Rektör Alkan sunumunda şu konulara değindi:
“8 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu bulunan Hitit Üniversitesi bünyesinde toplam 177 bölüm ve program açılmıştır. Üniversitemiz her geçen yıl daha fazla tercih edilmekte, bu yılki lisans doluluk oranımız yüzde 99’a ulaşmış bulunmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesindeki üniversitelerle yaptığımız ikili işbirliği protokolleri sonucunda yabancı öğrenci alımı konusunda da önemli bir mesafe kat etmiş durumdayız. Bu yıl itibarıyla yaklaşık 300 yabancı uyruklu öğrencimiz üniversitemizde öğrenim görecektir. 2011 yılında öğretim elemanlarının büyük bir kısmı herhangi bir yükseköğretim kurumu kadrosunda olmayıp, akademik unvana sahip olmayan eğitimci hocalarımızdan oluşmakta iken, bugün 1 öğretim elemanımıza yaklaşık 25 öğrencinin düştüğü bir üniversiteye dönüştük. Hedefimiz, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı bakımından OECD ortalaması olan 16’ya ulaşmak ve daha nitelikli bir yükseköğretime kavuşmaktır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim