Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitelerin ana varlık nedeninin insanların gelirinin artmasına katkı sağlamak olduğunu bunun da bilgi toplumuna geçilmesi ile olabileceğini dile getirdi.
Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum” Sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin bulundukları şehirleri artık ciddi olarak sürüklemeye ve değiştirmeye başladığını kaydeden Alkan, “Üniversite rektörlerinin başörtüsü ya da işi olmayan basit şeylerle uğraştığı dönemleri geçtik ve üniversiteler artık asıl görevlerine kavuştu. Mazeret üreten değil, elini taşın altına koyan, bir şey olmasa da yolunda ölecek insanlar olarak başladık. Üniversite olarak görevimiz insanları aydınlatmak” dedi.
Gelişmiş üniversitelerin; gelişmiş ülke anlamına geldiğini belirten Prof.Dr. Reha Metin Alkan, “aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Bizler geçiciyiz ancak doğru kullanılırsa üniversiteler çok şey katar. Ülke kabuğunu kırdı ve dünyada adından söz ettiriyor. Çalışmak isteyen için mazeret kalmadı. Mazereti olanlar için de yer kalmadı. Çorum’un dedikoduya değil vizyona ihtiyacı var” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim