Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan THK Şube Başkanı Recep Öztuna, yurttaşlara kurban derisi bağışı konusunda çağrıda bulundu.
Recep Öztuna açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Türk Hava Kurumu, elde ettiği gelirlerin tamamıyla kendine ait yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarına havadan müdahalede bulunmakta, hava ambulans uçaklarıyla yaralı ve organ nakli yapmakta, gençlerimize ücretsiz havacılık kursları açmakta ve hava yolu şirketlerine pilot yetiştirmektedir. Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesi vasıtasıyla hava yolu şirketlerine kalifiye eleman yetiştirmekte ve gençlerimize iş imkânı sağlamakta; Hava Harp Okulu öğrencilerinin ilk planör eğitimlerini vermekte ve okullara kırtasiye malzemesi yardımında bulunmaktadır.
Öte yandan Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nde ülkemiz için uçak yapımına başlanmıştır. Bu üniversitemizde şehit ve gazi yakını olan başarılı öğrenciler ücretsiz, tam burslu veya kademeli burslu olarak eğitim almaktadırlar.”
Recep Öztuna, Türk Hava Kurumu gezici ekiplerinin kurban derisi toplamaya devam edeceğini hatırlatarak, kurban derileri alınmayan yurttaşların Yunus Emre İş Merkezi, 1. Kat, 109 numaradaki THK Şubesi’ne bırakmalarını veya 0364 213 24 90 nolu telefondan kendilerine ulaşmalarını istedi.
THK Şube Başkanı Öztuna sözlerini, “Duyarlı halkımızın katkılarıyla hizmetlerimizin daha da genişleyeceği inancıyla Kurban Bayramınızı kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.” şeklinde tamamladı.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim