Çorum’un tanınmış hafızlarından emekli din görevlisi Recep Camcı’nın hayatı belgesel film oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan emekli olmuş din görevlilerinin hayat hikâyesini ekranlara taşıyan TRT Diyanet TV, emekli din görevlisi Recep Camcı’nın yaşamını geçtiğimiz yıl kayıt altına almıştı.
Görüntü Yönetmeni Atilla Murat Bozkurt, Koordinatör Lütfullah Kılıç ve Ses Sorumlusu Haluk Emre’nin görev aldığı ekip “Bir Asır Bir Çınar” isimli programın çekimini yapmıştı.
Recep Camcı’nın evine konuk olarak aile bireyleri ile görüşen, burada eşi ve gelini ile birlikte kamera karşısına geçerek anılarını paylaşan Camcı ile ayrıca Ulucami ve Şehir Pastanesi’nde oğlu Vahap Camcı ve torunu Ahmet Rıdvan Camcı ile birlikte kamera karşısına geçmişti.
Din görevlilerinin geride bıraktığı izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıraların yer aldığı “Bir Asır Bir Çınar” isimli belgeselin yarın saat 21.00’de ve tekrarının ise 14 Ağustos günü saat 17.30’da yayınlanacağı öğrenildi.
“İyiliğe Adanmış Hayatlar” sloganıyla yola çıkan belgeselin yönetmenliğini ise Salih Özderya yapıyor.
RECEP CAMCI KİMDİR?
1933 tarihinde Çorum Yavruturna Mahallesi’nde dünyaya geldi. Babası Hafız Ahmed Efendi, annesi Sûeda Hanım’dır. İlk dini tahsilini babaannesinden aldı fakat hıfzını babasında ikmal etti.
Çorum eski vaizi Hakkı Adıgüzel Hoca ve yine Çorum eşrafından manifaturacı Hakkı Bilal hocadan Arapça, ardında da Hafız Mustafa Özel hocadan tefsir dersleri aldı. 1954’de Ankara Etimesgut İkinci Zırhlı Tugay Komutanlığı Bando Bölüğü’nde askerliğini bitirdi.
Çorum İmam Hatip Lisesi’nde 10 yıl öğretmenlik yaptı. Çocukluk yıllarında başlayan musikiye olan ilgisi bu yıllarda artarak devam etti. Çorum Bahçelievler Camii, Kubbeli Camii ve ardından Ulucami’de 42 yıl imamlık yaptı.
Hayatını Çorum’da ailesiyle birlikte geçiren Recep Camcı Hoca, bugüne kadar birçok öğrenci yetiştirdi, çeşitli koro ve topluluklar ile sayısız tasavvuf musikisi konserine imza attı. Özellikle ramazan konserleriyle adından söz ettirdi. Hafız Recep Camcı’nın kitap çalışmalarıyla birlikte, İlahi Anadolu adında bir de albümü bulunuyor.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim