Gül, “Bilindiği üzere ekonominin dili rakamlardır. Sahası rasyonel akıl, göstergesi sosyal refah seviyesi, neticesi iktisadi ahlaktır. Kullandığı argümanlar gerçek, ortaya koyduğu sonuç kaçınılmazdır. Rakam cambazlığı yapılarak formüle edilmiş ekonomi, sosyal huzursuzluktur. Kamu çalışanının geldiği nokta tamda odur.

Üzülerek söylemem gerekiyor ki 2009’dan bu güne kadar Memur-Sen tarafından takdim edilen toplu görüşme ve sözleşme fotoğrafı; bu rakamlar karşısında; çarpıtılmış, çalınmış, denklemsiz, sonuçları perdelenmiş rakamlar sirkinin fotoğrafıdır. Zihniyetin rantçı ve benimci olduğu düzlemlerde, sendikal başarı hikâyesi üretmek, rakam cambazlığıdır. Ne kullandığı dil aklın dilidir ne ulaştığı sonuç matematiğin sonucudur.

gerçeklerin sonuçları ertelenemez beşer faaliyetlerdir. Rakam cambazlığı yapmak sonuçlarını değiştirmez. İlgilenenler bilirler ki rakamlarla oynayarak, hakikatleri iğdiş ederek, sosyale ve bireysele yansıyan sonuçlarını görmezden gelerek iktisadi analizler yapmak; ekonomi mühendisliğini değil rakam hırsızlığını işaret eder. Sağlıklı, rantabl, sürdürebilir ve gelişmeye açık bir ekonomik dünya inşa etmek ayrı; pazarlanabilir uyduruk rakamlar icat etmek ayrıdır.

oynayarak bir başarı öyküsü pazarlamak ve alkış çalmak mümkün ama gerçeği gizlemek imkansızdır. Kimse unutmasın ki; sirkte oynatır gibi rakamları oynatarak perdelenecek dibe vurmuşluk, bir çöküntünün göstergesidir. Kamu çalışanı rol çalma ve benimci yaklaşımla kendi ifadenizle liyakatsız kişilerle devleti yapılandırma aymazlığına başta olmak üzere her şeyin farkındadır.

Kamu çalışanlarımız, yaşadıkları bu açmazı ve bunların sorumlularını iyi görmeli, bu kimselerin 2009 yılında ilk yetkiyi aldıklarında başlayan ve devam eden bu zulme bir son vermelidir.

Devamında açtığı yaraları onarmalı ve güzel ve insanca bir yarının, yaşayan ve yaşatan bir Türkiye’nin ufkuna dönüştürmeli, bunun için başta iş kolu çalışanlarımız olmak üzere hepimiz ‘bizim ilkemiz önce ülkemiz diyen’ Türkiye Kamu-Sen’in çatısı altında birleşmeliyiz.

Aksi halde malum sendikanın varlığı nedeniyle kamu çalışanlarının geriye gidişi, yalnızca ekonomik boyutta kalmayacak, kamu görevlilerinin hukuki varlıklarını da yok edecektir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim