2014 yılının başlarında kurulan Hitit Üniversitesi’nin radyosu “Radyo Hitit” yaptığı çalışmalarla her geçen gün daha geniş kitlelerce yaygın olarak dinleniyor.
İnsanlık tarihinin ilk sesli kitle iletişim aracı olan radyo, günümüzdeki ileri teknolojik gelişmelere inat, her geçen gün önemini ve işlevini sürekli arttırarak sürdürüyor.
İçinde bulunduğumuz enformasyon çağı, daha güçlü bir bilgi ve iletişim ağını zorunlu kılarken küresel kültürel akışın etkin aktörlerinden üniversitelere burada önemli görevler düşüyor. Bu kapsamda kitlesel iletişimin gücüne inanan Hitit Üniversitesi de, altyapı yatırımları ile Çorum’u en iyi şekilde temsil etmek için faaliyetlerine her geçen yıl yenilerini ekliyor.
MYO idari binasındaki yeni yerine taşınarak yenilenen altyapısı ve yaptığı yayınlarla her geçen gün daha geniş kitlelerce dinlenen Radyo Hitit, sadece kaliteli müziğin değil evrensel bilimin de doğru adresi olmayı hedefliyor.
Öğrenci merkezli bir yayın politikası izleyen Radyo Hitit, aynı zamanda, bilgi ve toplum arasındaki iletişimi güçlendirerek Hitit Üniversitesi’nin her geçen gün artarak devam eden bilgi birikimi ve kültür üretimini, doğru ve güvenilir bir biçimde toplumla paylaşma imkânı sunuyor.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim