Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 10:00 yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan Meclis’in AKP Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutladı.

Abdullah Meteoğlu ayrıca Boğazkale Kaymakamlığı tarafından 5-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Hattuşa Purilliya Bahar Bayramı’nın Cuma günü başlayacağını hatırlatarak, etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Purilliya Bahar Bayramı tören ritüellerinin Cuma günü 14:30’da Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı’nda üniversite öğrencilerince canlandırılması ve eski yılın kötülüklerinin defnedilmesi ile başlayacağını bildiren Meteoğlu, etkinlikler kapsamında ayrıca “Çam Yarması” film ekibinin de Hattuşa’da bulunacağını söyledi.

Çorum’un tanıtımı için önemli bir etkinliğe imza atılacağını vurgulayan Abdullah Meteoğlu, Pazar günü Anadolu Vosvos Derneği’nin Hattuşa Turu ile sona erecek olan Purilliya Bayramı’na herkesi davet etti.

“HAŞERE İLAÇLAMASI YAPILSIN”

Daha sonra söz alan Ramazan Kelepircioğlu ise bahar mevsimiyle birlikte ısınan havaların etkisiyle kırsal bölgelerde sinek ve böcek gibi haşerelerin çoğaldığına dikkat çekerek, ilaçlama çalışmalarına ağırlık verilmesini önerdi.

Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde ilk olarak 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 47. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40. maddesi gereğince İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı bütçesi kesin hesabı Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Taşınır Mal Yönetmeliğinin 35. maddesi gereğince İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı Taşınır Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvelleri görüşülerek kabul edildi.

KOMİSYON RAPORLARI KABUL EDİLDİ

Daha sonra kürsüye gelen Ali Sami Odabaş, bazı köyler hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporları İl Genel Meclisi üyelerinin bilgisine sundu.

Bu bölümde ilk olarak Kargı’nın Akkaya Köyü’ndeki bazı taşınmazların Güneş Enerjisinden Elektrik üretmek amacıyla (Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı) olarak plânlamasına yönelik, plân müellifince hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plânı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Açıklama Raporu;  ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Ardından sırasıyla Mecitözü’nün Elvançelebi, Kargı’nın Hacıhamza ve Sungurlu’nun Arifegazili köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edildi.

İl Genel Meclisi’nin, Mayıs ayı toplantıları bugün 10:00’da yapacağı oturumla devam edecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim