Birlik Haber Sen Çorum İl Temsilciliği tarafından PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Memursen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, Bayındır Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Bayrak ve sendika üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını yapan Birlik Haber Sen Çorum İl Temsilcisi Recep Kaya, PTT personelinin özenli ve özverili çalışırken iş yoğunluğunun durmadan arttığını emekli olan personelin yerine yeni alımın yeteri kadar yapılmadığını ifade etti. Bazı PTT merkezlerinin esnek çalışma adı altında saat 19.00’a kadar çalışmaya devam ettiğini belirten Kaya, personelin 399’lu, İHS’li ve taşeron diye ayrıldığını iş eşit yapılmasına rağmen yapılan işe eşit ücret verilmediğini söyledi. Toplu sözleşmeden elde edilen hak ve kazanımların çalışanlara verilmediğini hatta elde edilen hak ve kazançlarda yayınlanan genelgelerle bir bir çalışanın elinden alındığını anlatan Kaya, tüm bunlarla birlikte yükselen enflasyon nedeniyle çalışanın alım gücünün düştüğünü bu nedenle yılsonunu beklemeden enflasyon farkının ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle 399’lu personelin gelir vergisi yükü altında ezildiğine dikkat çeken Kaya, hükümetten beklentilerinin gelir vergisinde yaşanan bu sıkıntıların ortadan kaldırılması olduğunu kaydetti. Konuşmasında öğretmen, imam, hemşire ve polislere verilmesi planlanan 3600 ek göstergeye PTT çalışanlarının da kademeli olarak dahil edilmesi gerektiğini anlatan Recep Kaya, 399’lu personele skala yapılması hakkından PTT çalışanlarının mahrum bırakıldığını, İHS’li personelin ücretlerinde de en kısa sürede artış yapılmasını istediklerini söyledi.

Yapılan personel alımlarının yetersiz olduğunu belirten Kaya, son personel alımlarında 1200 dışarıdan 1800 taşeron olmak üzere 3000 postacı kadrosu tahsis edilmesine rağmen, soruların zor olması ve baraj puanı nedeniyle yok denecek kadar az sayıda personelin sınavı kazandığını kaydetti. Bu sayısının yeterli olmadığını anlatan Kaya, en kısa sürede personel alımı yapılması gerektiğini vurguladı.

İdari hizmet sözleşmeli personelin mesai saatinin 30 saatten 20 saate düşürülmesi yetmezmiş gibi yıllık izin, sıhhi izin, idari izin, sendika izni kullanmak suretiyle haftalık 40 saatlik saatini doldurmayan personele anayasa ve kanunlar hiçe sayılarak haftasonu mesaisi ödenmeyeceğinin açıklanmasının da bardağı taşıran son nokta olduğunu ifade eden Kaya, bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtti. Recep Kaya, ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşandığının farkında olduklarını, zararın ortadan kaldırılması için Genel Müdürlüğün çalışma yapılması talimatının bazı yöneticilerce yanlış anlaşıldığını ve üretim kazanarak gelir getirici önlemler ve eylemler yapmak yerine personelin çalıştığı ve hakkı olan mesaisinden keserek zararın ortadan kaldırılmasının planlandığını anlattı. Kaya bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim