Miyelin Psikoloji Merkezi’nde çocuklara, gençlere, yetişkinlere ve ailelere psikoterapi hizmeti verdiklerini belirten Ömer Halıcı, “Psikoterapi hizmetinin ulaşılabilirliğini artırmak, psikoterapi korkusunu ortadan kaldırmak ve insanlara alanında uzman kişilerce psikoterapi hizmeti sunmayı temel amaç edindik.” dedi.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber özellikle çocuk ve gençlerin psikolojik desteğe daha fazla gereksinim duyabileceklerini hatırlatan Ömer Halıcı, çocukların sorunlarını aşabilmeleri için en iyi yöntemlerden birinin “oyun terapisi” olduğunu belirterek, “Oyun terapisi çocukların duygusal sorunlarını anlatabilmeleri için cesaretlendirildikleri, bunu yapabilmek için birçok farklı oyuncak ve tekniğin sunulduğu, çocuğun bu süreci bir oyun gibi algıladığı bir yöntemdir. Oyun ve oyuncaklar kullanılarak çocuk ile iletişim kurulmakta ve sorunlarını çözmelerine, olumsuz davranışlarını değiştirmelerine, yeni davranış ve beceriler öğrenmelerine yardımcı olunmaktadır.” diye konuştu.

“ERGENLİK DÖNEMİ, AİLELERİ ZORLUYOR”

Ergenlik döneminin birçok anne-babanın zorlandığı ve işin içinden çıkamadığı bir dönem olduğuna dikkat çeken Halıcı, çocuk ve gençlerde çalışma alanlarından bazılarını; dikkat eksikliği bozukluğu, hiperaktivite bozukluğu, karşıt gelme bozukluğu, majör depresyon, sosyal anksiyete bozukluğu, obsesif kompülsif bozukluk, özgüven eksikliği, yeme bozuklukları, akademik beceri sorunları, öfke kontrol problemleri, boşanmaya tepki, ailevi sorunlar, yalan söylemek, akran çatışması, kardeş kıskançlığı, parmak emme, alt ıslatma ve uyku problemleri olarak sıraladı.

“MESLEK ETİĞİNE SIKI SIKIYA BAĞLIYIZ”

Kullanılan bütün tekniklerin ve hizmetlerin, bilimsel ilkelere uygun olduğunu vurgulayan Ömer Halıcı, psikologluk meslek etiği gereği bilimselliği güvenilir kaynaklarca ispat edilmeyen ve kabul görmeyen hiçbir yöntemi kullanmadıklarının altını çizdi.

Uzm. Kli. Psk. Ömer Halıcı randevu için 0555-8889919 numaralı telefondan Miyelin Psikoloji Merkezi’yle iletişime geçilebileceğini sözlerine ekledi.

ÖMER HALICI KİMDİR?

1987 yılında Çorum’da dünyaya gelen Ömer Halıcı, ilköğretim ve lise eğitimini burada tamamladı.

2013 yılında Atılım Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü’nden mezun oldu. Stajını, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çorum AMATEM’de yapan Halıcı, askerliğini 2014’te Hakkâri Çukurca 2. Hudut Tugayı’nda psikolog olarak tamamladı. Eğitim hayatı boyunca Sincan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ve Ankara’da birkaç farklı özel huzurevinde gönüllü olarak çalışmalarda bulunan Ömer Halıcı ayrıca bir buçuk yıl rehabilitasyon merkezinde görev yaptı.

Ömer Halıcı, “Klinik Psikoloji” alanındaki yüksek lisans eğitimini ise 2017 yılında İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nde tamamladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim