İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 3. Toplantısı Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Kurumların bölge ve il müdürlerinin yanı sıra ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

açış konuşmasını yapan vali Necmeddin Kılıç, Çorum’da kamu kurum ve kuruluşlara ait toplam 845 yatırdım projesi bulunduğunu ifade etti. 845 projeden 91’inin tamamlandığını, 512’sinin devam ettiğini, 53 tanesinin ihale aşamasında 190’ına ise henüz başlanmadığını dile getiren Vali Kılıç, Çorum’daki projelerin toplam tutarının 4 milyar 39 milyon 318 bin 561 lira, program yılı ödeneğinin ise 571 milyon 393 bin 310 lira olduğunu belirtti. Vali Kılıç projelerin nakdi gerçekleşmesinin %42 olduğunu ifade ederek bu durumun büyük bir ilerleme olduğunu anlattı.

Çorum’da kentin yarınlarını ilgilendirecek ve sektörleri tetikleyecek yatırımların yürütüldüğünü belirten Vali Kılıç, 2018 yılının flaş projesinin 450 milyon liraya mal olacak olan Kırkdilim tünel projesi olduğunu milli eğitimde tüm zamanların en ciddi okullaşma hamlesinin de devam ettiğini çalışmaların tamamlanmasının ardından gelecek yıl tekli eğitime geçileceğini kaydetti. Vali Kılıç, “Gelir getirici tür ağaçlandırılmasında Çorum’da dikilen fidanlar ülke genelinde dikilen fidanlardan daha fazladır. DSİ tarafından yürütülen projelerle Çorum göller bölgesi haline geldi. Toprağı suyla buluşturarak çiftçimizin gelir seviyesini yükseltmek görevlerimizin arasında Birkaç yıl sonra çok daha zengin çok daha müreffeh gelişmiş bir Çorum’un ayak işaretleridir. Toprağın çiftçiyle buluşması çiftçimizi daha zengin edecek. Savunma sanayi alanında atılan küçük adımların ciddi yansımalarını görüyoruz. Sadece BMC ile yaptığımız işbirliği bazı şirketlerimizin işlerini büyütmesine ve ilave istihdamlar yapmalarına neden oldu. Bir firmamız 65 işçi istihdam etti. Bunlar ilk adımlar. Bunun devamı edecek. Bu adımların tohumların meyvesini bazen 3 yıl bazen 5 yıl sonra alacağız. Çok daha zengin müreffeh bir Çorum’u artık elimizi uzatsak yakalayabiliriz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim