Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Ekim 2018 tarihli kararıyla, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları, Eğitim ve Öğretim Politikaları, Ekonomi Politikaları, Güvenlik ve Dış Politikalar, Hukuk Politikaları, Kültür ve Sanat Politikaları, Sağlık ve Gıda Politikaları, Sosyal Politikalar ve Yerel Yönetim Politikaları kurullarına atamalar yaptı. 
Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Asım Aykan, Hayrettin Güngör, Dr. Hayri Baraçlı,  Prof.Dr.Lütfi Akca, Dr. Mehmet Karabay, Oktay Saral, Refik Tuzcuoğlu, Prof.Dr. Şükrü Karatepe, Prof.Dr. Tarkan Oktay ve Tuna Koç’tan oluşuyor. 
Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’nun görev alanı içinde, “Çevre, orman, su ve benzeri alanlarda koruyucu ve geliştirici politika önerileri geliştirmek” ve “Etkin bir çevre yönetiminin sağlanması için politika ve strateji önerileri geliştirmek” de yer alıyor. 
Prof.Dr. Lütkfi Akca, 1957 Osmancık doğumlu. İTÜ İnşaat Fakültesi’nden 1981 yılında inşaat mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını çevre mühendisliği alanında yaptı. İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümünde 1992’de doçent, 2001’de profesör oldu. 
ABD Cornell Üniversitesi’nde konuk bilim insanı olarak da görev yapan Akca, 2007’de Çevre ve Orman Bakanlığı’nda Çevre Yönetimi Genel Müdürü, 2010’da Müsteşar oldu ve bu görevini 2016’ya kadar sürdürdü. Başbakan Başmüşaviri iken 24 Haziran 2018 seçimlerine Ak Parti’den Çorum Milletvekilliği’ne aday adayı olarak katıldı. 
İyi derecede İngilizce bilen Prof.Dr. Lütfi Akca, evli, üç çocuk babası. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim