Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde Çorum’a sulu tarıma yönelik önemli yatırımların getirilmesinde emeği olan Lütfi Akça’nın, adaylık başvurusunu da dün yaptığı öğrenildi.

LÜTFİ AKÇA KİMDİR?

1957 yılında Osmancık’ta doğdu. 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin Çevre Mühendisliği alanında 1983 yılında yüksek lisans, 1989 yılında da doktora programını tamamladı.

İTÜ’de akademik kariyerine devam eden Akça, 1992-1993 döneminde ABD Cornell Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2001 yılında Profesör olduğu İTÜ Çevre Mühendisliği’nde Anabilim Dalı Başkanlığı da yaptı.

2002-2003 döneminde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde Başuzman Araştırmacı olarak çalıştı.

MÜSTEŞARLIK YAPTI

Kasım 2007’de Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğüne atanan Akça, bu görevi Eylül 2010 tarihine kadar sürdürdü. Ardından Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarlığına getirilen Akça, Bakanlıkların yeniden yapılanmasının ardından bir dönem Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görevini sürdürdü.

ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca ve sanayici-işadamı Kenan Orhon, geçtiğimiz aylarda Ankara’da, Başbakanlık Başdanışmanı Prof.Dr. Lütfi Akça’yı ziyaretleri sırasında görülüyorlar.

Soldan sağa, Necati Şahin, Oktay Kılıç, Yaşar Soluk, Kerem Orhon, Kenan Orhon ve Turan Utku, dün Üsküdar’da Kenan Orhon’un ofisinde bir araya gelerek Prof.Dr. Lütfi Akça’nın adaylığını değerlendirdiler.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim