Sera Otel'de düzenlenen bayramlaşma töreninde kısa bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Çorum 1. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, seçim güvenliğinin sağlanamamasına dikkat çekti.
Son günlerde Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarının artması ile birlikte seçim güvenliğinin sağlanamadığını belirten Doğan, sandıkların taşınmasının da doğru olmadığını ve devletin, “Seçim güvenliğini sağlayamıyorum” gibi bir mazeretinin olmadığını dile getirdi.
“Gönül isterdi ki bayramı bayram gibi kutlayalım ancak bayramı bayram gibi bize kutlatamıyorlar” diyen Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“TERÖRÜ LANET MİTİNGİ DÜZENLENMEMELİYDİ”
“Yönetim makamı, orasının bir şikâyet makamı olmadığını anlamak zorunda. Terörü lanet mitingi asla ve asla düzenlenmemesi gereken bir mitingdi. Böyle bir aymazlık Türk milletine hakarettir. Terörü engelleme makamında olanın, terörü kınamak gibi bir hakkı yoktur. Türkiye’yi yönetenler terörü bir an önce bitirmeli ve ülkeyi refaha ve huzura kavuşturmalıdır. Biz, 7 Temmuz’dan sonra Türkiye’de devletin bazı bölgelerde seçim güvenliğini sağlamasının mümkün olmadığı için seçim yapılması mümkün değildir’ dedik.

“SANDIKLARIN TAŞINMASI DOĞRU DEĞİL”
Ancak bizi seçimden kaçmakla suçladılar. Oysa 7 Temmuz’dan sonraki süreçte 130’dan fazla şehit verildi, şehirler devlet tarafından neredeyse girilemez halde, sokağa çıkma yasakları kondu ve en son da teröre lanet mitingi yapıldı. Sanırım bunun dünyada eşi ve benzeri yoktur. Şimdi de il seçim kurulları sandıkların yerlerini değiştiriyor. Çünkü mevki güvenliği sağlanamıyor. Sandıkların taşınması doğru değildir. Doğru olan devletin o bölgede seçim güvenliğini sağlayabilmesidir. Devlet, ‘Seçim güvenliğini sağlayamam’ diyemez. Devletin böyle bir hakkı yoktur. Gönül isterdi ki bayramı bayram gibi kutlayalım ancak bayramı bayram gibi bize kutlatamıyorlar.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim