Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın rektör adayı belirleme seçim takvimine ilişkin yazısı uyarınca Hitit Üniversitesi’nde Rektör Adayı Belirleme Seçimi yapıldı.
Rektörlük seçimi için sadece Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan resmi başvuruda bulunurken, üniversitenin 223 öğretim görevlisi seçimde oy kullandı.
Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda yapılan rektörlük seçimi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından adaylığını açıklayan Prof. Dr. Alkan, akademisyenlere hitaben kısa bir konuşma yaptı.
Hitit Üniversitesi’nde 4 yıl içerisinde çok büyük çalışmalara imza attıklarını söyleyen Rektör Alkan, “2011 yılında görevi devraldığımızda omuz omuza vererek gurur duyulacak çok büyük çalışmalar yaptık. Bu kadar kısa bir sürede üniversitemizin gelişmesi ve büyümesi gerçekten mutluluk verici bir duygu” diye konuştu.
Prof. Dr. Alkan, “Şüphesiz ki eksiklerimiz vardır. Zaten bunun aksi olursa ya çalışmayı bırakmışız ya da ölmüşüz demektir. Göreve devam etmemiz halinde; eksiklerimizi aynı hızla tamamlayacağız. İlimize yakışır bir üniversiteyi hep birlikte inşa edeceğiz. Hepinize bu süreçteki desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Alkan’ın konuşmasının ardından sandık kurulu oluşturuldu. Sandık kurulunda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, İskilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil ve Osmancık Ömer Derindere MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak yer aldı. Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemleri saat 17.00’a kadar devam etti.

“REKTÖRÜ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATAYACAK”
Yapılan sayım sonucu Hitit Üniversitesi’nden en az 6 profesörün ismi YÖK’e bildirilecek. Adaylar arasından 3 isim ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan üç isimden birisini Hitit Üniversitesi’ne rektör olarak atayacak.





(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim