Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sosyal medya hesabından vefat haberi duyurulurken, merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve İlahiyat camiasına başsağlığı dilekleri ifade edildi ve “Allah’tan geldik, sonunda O’na döneceğiz.” denildi. Türkiye’nin aydın ilahiyatçılarından biri olarak tanınan Prof.Dr. Hasan Onat’ın cenazesi, dün, doğum yeri olan Çankırı’nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

ÇORUM HABER merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve İlahiyat camiasına başsağlığı diler.

PROF.DR. HASAN ONAT KİMDİR?

Hasan Onat, 1957 tarihinde Çankırı'nın Eldivan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Eldivan'da tamamlayan Onat, ortaokul ve liseyi Yozgat'ta okudu. 1979'da Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra aynı fakültede İslam Mezhepleri Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak girdi. 1986'da "doktor" unvanını aldı. 1987’de yardımcı doçent, 1989 tarihinde "doçent" , 5 Ağustos 1995'te de “profesör” oldu.

1993 yılında, Londra ve Manchester'de, sahası ile ilgili araştırmalar yaptı. 1994 yılında Roma Gregoriana Üniversitesi Misiology Fakültesi'nde, misafir öğretim üyesi olarak dersler ve seminerler verdi.

17 Ağustos 1999 - 16 Ağustos 2002 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yaptı.

Onat, İngilizce, Arapça ve Farsça biliyordu.

Editör: TE Bilisim