Anadolu Üniversitesi taraf ından geliştirilen teknolojiler, yatırım almaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi iş birliği çerçevesinde ŞEHİR TTHP Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı başarılı bir şekilde yürütülerek.

CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı’nın oğlu, Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Suvacı’nın buluşuyla, güneş kremlerinde daha yüksek koruma sağlanacak.

Türkiye’nin ilk teknoloji transferi yatırım sermayesi fonu olan DCP (Diffusion Capital Partners) yatırım ortaklarından Altan Küçükçınar ile ENTEKNO A.Ş. adına Prof. Dr. Ender Suvacı ve Oktay Uysal yatırım sözleşmesini imzaladılar.

GÜNEŞ KREMİNDE DEVRİM

Yatırımın ardından üretim aşamasına geçirilecek olan MicNo teknolojisi, güneş kremlerinin kullanımında yaşanan pek çok soruna çözüm getiriyor. Etkin UV koruma etkisi ile diğer güneş kremlerine göre daha yüksek koruma sağlarken transparan özelliği ile cilt üzerinde kalıntı görüntüsünün oluşmasını engelliyor. Ayrıca yüksek yüzey alan örtücülüğünden dolayı kullanım miktarı az olduğu için ekonomik bir ürün olarak göze çarpıyor.

MicNo tüm bunların yanı sıra diğer güneş kremleri üretiminde kullanılan nano malzemelerin toksik özelliğinden ve deriden penetre etme olasılığından kaynaklanan sağlık ve güvenlik sorununa da çözüm getiriyor. Daha fazla hücre canlılığı sağlayarak nano kremlerin toksik özelliklerini minimize ediyor.

Hem insanlığa hem de çevreye dost inovatif bir nanopartikül teknolojisi olarak MicNo toz teknolojisi başta kozmetik sektöründe kullanılacak. Teknolojinin aynı zamanda elektronik, tıp, su arıtma vb. pek çok alanda kullanılabileceği belirtiliyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim