Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve ilgili birimlerin personelleri de hazır bulundu.
Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimlerine ilişkin genel bir değerlendirmede bulunarak Hitit Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu imkanlar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Biz bu öğrencilerimizi yabancı olarak değil evlatlarımız olarak görüyoruz. Sizlerle ortak kültüre, ortak tarihe, benzer coğrafyalara ve aynı dertlere sahibiz. Bu öğrencilerimizle, bu kardeşlerimizle ortak kültüre ve tarihe sahibiz. Aynı coğrafyadaki ülkelerle daha çok çalışmaya ve daha çok proje üretmeye önem veriyoruz” dedi.
Hitit Üniversitesi öğrencilerinin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Prof. Dr. Alkan, yabancı uyruklu öğrencilerin kurslara ve sosyal faaliyetlere katılarak ilimizi daha da yakından tanıyabileceklerini söyledi.
Hitit Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün artığını ifade eden Alkan, bu öğrencilerin Üniversite’nin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkı sağladığını belirtti.
Kendilerine sağlanan imkanlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğrenciler ise Hitit Üniversitesi’nde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim