Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, AKP il Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Nurder Başkanı Murat Kayacı’nın açış konuşması ile başladığı programda ayrıca mehter takımı tarafından bir gösteri yapıldı.
Programda konuşan Şeyh Fatih Nurullah Efendi, peygamber sevgisinin vatanın tapusu olduğunu ve bu sevgi ve muhabbetin diri tutulması gerektiğini söyledi. Memleketin yeni mecralara doğru sürüklendiğini ve çözüm süreci ile birlikte bir belirsizlik yaşandığını belirten Şeyh Fatih Nurullah Efendi, bu belirsizlikten güçlü olarak çıkıp, Osmanlı ruhunu yeniden dirilterek peygamber sevgisi ve muhabbetini tekrar dirilterek Türkiye’nin yoluna devam edeceğini ifade etti.
Bu sevgi ve muhabbete herkesin ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Fatih Nurullah Efendi, “Bu topraklarda Osmanlı Devleti’nin bakiyesi olarak çok sayıda insan yaşıyor. Bunları bir arada tutan peygamber sevgisi ve imandır. Bunu elimizden kaçırırsak bizi bir arada tutacak hiçbir güç kalmaz, Uşşaki ihvanı olarak bu muhabbeti diri tutmak gereklidir. Peygamberimiz ölmemiş diridir. O müminin ölümü yoktur onun ölümü bir odadan bir odaya yatak sermek gibidir demiştir.
Kürtlerin peygamber sevgisini kim yad edebilir, Alevilerin peygamber sevgisini kim yok sayabilir ben onların bazı meclislerinde bulundum peygamberimizin adını duyduklarında ellerini kalbine koyup salatı selam getirdiklerini duydum. Bu bir sevgidir. Herkesi bir arada tutacak peygamber sevgisidir.” Dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in anlamak için indirildiğini belirtti. Bu programları gördükçe milletin aslına döndüğünü düşündüğünü belirten Başkan Külcü, devletin artık bir Müslüman ümmetin devleti olduğunu da hatırladığını kaydetti. Peygamberin hayatını anlatan dersleri kuran derslerini her okulda görülebildiğini belirten Başkan Külcü, dini sadece anlamak ve anlatmanın yetmediğini amel etmek gerektiğini vurguladı. “Amel edilmezse kitap yüklü eşekler gibi oluruz. Allah bize akıl vermiştir. O nimetin bedeli olarak ta bu dünyanın bedeli olarak da bir hesap olduğunu ifade etmiştir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İpekyolu ilahi grubu ve devran grubu gösteri yaptı. Program sonunda katılımcılara ikramlarda bulunuldu.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim