Bahçelievler Mahallesi Şenyurt Caddesi Altınevler Sokak üzerinde kurulan Cumartesi Pazarı’nda kalabalık dikkat çekti.

Pazara giriş yerlerinde görev yapan güvenlik görevlileri ateş ölçümü yaparak, maskesiz olanları pazara almadı.

Çorum’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla salı ve çarşamba pazarı ikinci bir talimata kadar kapatılmıştı. Cumartesi Pazarı’nda mikrofon uzattığımız esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlar bu iki pazarın açılmasını talep etti.

Cumartesi Pazar’ındaki yoğunluğun bu pazarların kapalı olmasından kaynaklandığını dile getiren vatandaşlar, pazarda sosyal mesafeye uyulmadığını ifade etti.

Ayrıca esnaf satışların az olduğundan dert yanarken bazı vatandaşlar ise fiyat pahalılığından şikayet etti.

Aldığımız bazı cevap şöyle;

Bir esnaf kapalı pazarların açılmasını talep ederken, “Biz Salı ve Çarşamba pazarında da satış yapmak istiyoruz. Bu pazarlar açılsın, mallarımız çöpe gidiyor zaten zor durumdayız” dedi.

Salı pazarının açılmasını talep eden bir vatandaş, “Zorlanıyoruz, evimize yakın pazar kapatıldı. Vatandaş zaten geçim sıkıntısı çekiyor birde marketten mi alışveriş yapsın” diye sordu.

Durumumuz iyi değil diyen bir esnaf, “Mahvolduk. Salı ve Çarşamba pazarı açılsın. Kış da geldi iyice biteceğiz” ifadelerini kullandı.

Kalabalık olmasına rağmen iş olmadığını dile getiren bir pazarcı, “Biz bittik, patates 50 kuruşa düştü maliyetine bile değil” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim