Hollanda bağlantılı firma AVM yatırımından vazgeçince, bu yeri Ahlatcı Grubu satın aldı ve 11 ay gibi kısa bir sürede de buraya, bölgenin en büyük AVM’sini yaptı.
AHL Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin yeri zaten Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu alanın dışındaydı, ama gerek imarda öngörülen yolların açılması, gerekse bu kadar görkemli bir AVM’nin hemen önünde pazar yeri görüntüsünün yaratacağı çelişki nedeniyle, Çarşamba Pazarı’na bir çözüm arama zorunluluğu doğdu.
Belediye,  Çorum’un büyümesi ve gelişmesi adına 5 yıldızlı otel, AVM gibi büyük yatırımların önünü açmayı görev biliyor. Dolayısıyla, farklı bir konseptin oluştuğu bu bölgede pazar yerini muhafaza etmenin güçlüğü kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bu arada, pazarcı esnafını mağdur etmemek için de elden gelen çaba gösteriliyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, konuya ilişkin bir sorumuz üzerine, Çarşamba Pazarı’nın, yeni düzenleme çalışmaları çerçevesinde bu yere kurulamayacağını belirtmekle yetindi.
Başkan Külcü, esnafla ilgili her konuda, esnafın da içine sinecek çözümler üretmeye çalıştıklarını belirterek, esnafla ve vatandaşlarla istişareyi temel prensip olarak benimsediklerini vurguladı.
(Recep SERBES)
 
Editör: TE Bilisim