Milletvekili Ceylan, önceki akşam düzenlenen Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

AKP Çorum teşkilatlarının son iki ay içerisinde bir yenilenme yaşadığını anımsatan Ceylan, “Çorum’da bir bayrak değişimi yaşandı. Artık yenilenmiş ve ivme kazanmış bir Çorum teşkilatı var. Önümüzdeki referandum sürecinde partimizin tüm il ve ilçe teşkilatlarının bu dinamizmini göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Türkiye’nin değişimi açısından kritik bir sürece girildiğini vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Parlamenter sistemde bugüne kadar 1960 ve 1980 darbeleri, 1971, 28 Şubat ve 27 Nisan muhtıraları ve en son da 15 Temmuz işgal girişimi yaşandı. Demek ki bu sistemde bir sıkıntı var. Biz, Hükûmet sisteminde yapacağımız bu değişiklikle parlamenter sistemde yaşanan tıkanıklığı aşacağız. Bu sistem değişikliğini biz kendimiz için değil, gelecek nesillerimizin mutluluğu için yapıyoruz. Onlar huzurlu bir ülkede yaşasın diye yapıyoruz. Necip Türk milleti her şeyin en doğrusunu bilir. Dolayısıyla Nisan ayındaki referandumda da en doğru kararı verecektir. “diye konuştu.

Türkiye’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Ceylan, “Anayasa’nın ilk dört maddesine biz de sonuna kadar bağlıyız. Bu maddeleri kim değiştirmeyi teklif dahi etse karşısında ilk bizi bulur. Referandum sonrası inşallah önümüz açık olacak. Anayasa ve sistem değişimiyle terör bu topraklarda sona erecek. Ayrıca 2023’te dünyanın en büyük 10. Ekonomisine sahip ülke konumuna geleceğiz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim