Anayasa değişikliği paketi incelendiğinde karşı çıkılacak bir madde olmadığının görüleceğini söyleyen Lafcı, milleti karşısına alanların hiçbir zaman abad olmadığını ifade ederek umudunu terör örgütlerinin propagandalarına bağlayanların bir kez daha hüsrana uğrayacağını vurguladı.

“Milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız diyen Lafcı, “Anayasa değişikliği paketine bütün olarak bakıldığında, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişiklikler bulunduğunu, Vesayetin feshine ‘evet’ diyerek demokratik hukuk devletinin güçlendirmesine ‘evet’ diyeceğiz.

Referandum paketinde yer alan maddelerin hiçbirine itirazlarının olmadığını, ancak pakette olması istenen hususlar var. Anayasa değişikliği paketinin mevcut hükümlerinde risk ve tehlike oluşturacak bir yanlışlık görmüyoruz. Kamu görevlilerine yönelik; siyaset yasağının kaldırılmasına ve grev hakkının anayasal teminat altına alınmasına dair hükümlerin pakette olması gerekirdi.

Özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, genelde ise bütün kamu görevlilerinin sorunlarının çözümü, hak ve menfaatlerinin elde edilmesi konusunda çözüm odaklı çalışıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine, tespit ediyor, çözüm önerisini sunuyor, hayata geçmesi için çalışıyoruz. Konuşmak yerine, hizmet ediyoruz.

Yıpranma payının önce sözünü alıp, sonra Toplu Sözleşme Mutabakat Metni’ne aldırdık. Bütün sağlık çalışanları yıpranma payını elde edene kadara mücadelemiz sürecektir.  Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi, sağlıkta şiddeti önleyecek kalıcı ve caydırıcı düzenlemeler yapılması konularının da takipçisiyiz. Bütün sözleşmelilerin kadroya alınması öncelikli taleplerimiz arasındadır. İş yükünün azaltılması için yeni istihdamlar yapılması talebimizi her platformda dile getirmekteyiz. Bu yıl yapılacak toplu sözleşmelerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim